La configuració del conjunt, comença al Segle XIX, quan la ciutat comença a industrialitzar-se. Es va construir, per iniciativa de l'Ajuntament, per oferir als viatgers del tren la sensació de poder econòmic a la ciutat. Es va construir sobre l'antic Cementiri del Calvari, i des del primer moment es va dedicar a Ribalta (pintor català, al que es creia nascut a Castelló). En 1876, l'Ajuntament, va ampliar el parc sobre els terrenys cedits pel Conde Pestagua, al que primerament se li va cridar Parc de l'Albereda, i posteriorment, Parc de l'Obelisc.
El Parc Ribalta (pròpiament dit), té un contorn triangular allargat, adossat a la Carretera a Morella. La redacció del projecte, va ser a càrrec de D. Lluís Alfonso. Està estructurat en dos triangles units per un passeig. En el cercle inscrit en el triangle de major grandària, es va construir La Pèrgola. En els seus orígens, va ser una pergola, amb una casa d'esbarjo i un estany al seu al voltant, fa uns anys, es va derrocar l'antic conjunt de la Pèrgola i es va construir un edifici polifuncional.
Està travessat per un passeig diagonal empedrat, que es dirigeix cap a l'antiga Estació de Ferrocarril, en el centre del passeig, es troba una gran plaça on desemboquen la resta de passejos del Parc. Els espais deixats pels passejos, estan plens de senderes, que en les seves unions formen les maranyetes.
En ple centre de la ciutat, davant de la Plaça de Toros. Forma part de l'eix històric-artístic que formen el propi parc, la plaça de la Independecia (El Fanal), la plaça de Tetuán (correu-vos) i el carrer Colón (Catedral).
Veure la foto en Flickr
Hola Quim, has hecho una obra de arte utilizando esa herramienta que conoces tan bien que es la fotografía con tú cámara/as. Además nos regalas un comentario que nos adentra en la historia del parque y de Castellón, completando así un momento de contemplación y placer artístico.
ResponEliminaSalud
Tens un blog molt interesant amb una edició molt peculiar...!!
ResponEliminaUn petó